BUTTERFLY - АЛКА

1,000ден

Рачна изработка на накитот од високо квалитетно италијанско стакло

Надвор од залиха

Марта Поп Антоска Башевска
2004 дипломира на Факултетот за Ликовни Уметности во Скопје,
M art gallery креира свој сопствен препознатлив стил последниве15 години. Изработува уникатни уметнички дела, ентериерни стаклени решенија и парчиња накит од високо квалитетно италијанско стакло.
Процесот кој го користи за изработка на истите претставува фасцинантна и уникатна техника.
Комбинацијата на рачно изработени топени фузирани камчиња со инзвореден уникатен дизајн ги прави овие дела со неповторлива уметничка вредност.