Категорија:

Deep blue sea / алка

1,500ден

Алка – / Рачно изработено високо квалитетно италијанско стакло во комбинација со антилоп кожно ремче /

* Производот е лимитиран на еден примерок *

На залиха

/ Марта Поп Антоска Башевска /

/ 2004 дипломира на Факултетот за Ликовни Уметности во Скопје, по дипломирањето ја креира галеријата M.ART gallery и го креира својот сопствен препознатлив стил во следните 15 години. Изработува уникатни уметнички дела, ентериерни стаклени решенија и парчиња накит од високо квалитетно италијанско стакло.

Процесот кој го користи за изработка на истите претставува фасцинантна и уникатна техника.
Комбинацијата на рачно изработени топени фузирани камчиња со инзвореден уникатен дизајн ги прави овие дела со неповторлива уметничка вредност./