Категорија:

Фламинго

80ден

/ Димензии 21/15 cm /

Va.dot

Идеата за Va.dot се појавила во 2017 година.
Црта од мала, па решила да ги споделува илустрациите со останатите. Нејзините илустрации се сите дигитално изработени со минималистички дизајн. Голем удел во нејзиниот стил имаат мангите кои ги цртала уште како мала, како и нејзините две професии: графички дизајнер и машински инженер. Цели кон тоа да постигне специфичен минималистички стил во секоја нејзина креација, по која и е препознатлива. Моментално Vadot произведува принтови, постери, честитки, тефтери и мини планери, како и хартија за пакување на подароци.